Uitloggen Inloggen/Registreren

Nieuw assortiment van Paolo Chiari

Ook Paolo Chiari heeft in 2023 weer zijn assortiment uitgebreid.

Wie of wat is eigenlijk Paolo Chiari?

Het merk levert sinds 1976 leuke handgemaakte en kwalitatief goede producten voor de keuken, woonkamer en badkamer. Kwaliteit staat bij hun voorop dus worden de producten in Italië gemaakt.
In 1976 is het merk in de buurt van Florence begonnen. Paolo volgde een van de vele designstudies die daar gegeven werden en vond het leuk om de keuken van zijn moeder steeds weer met ludieke gebruiksvoorwerpen op te vrolijken. Hij was een fantasierijk mens die opgegroeid was in een boerderij op het platteland van Italië. Niet alleen zijn moeder vond de figuurtjes die hij maakte leuk, maar steeds meer mensen die bij hun op visite kwamen begonnen te vragen waar deze spullen gekocht waren.

De geschiedenis van het bedrijf

Dat bracht Paolo Chiari in 1976 dus op het idee een kleine productie van producten met de door hem bedachte Alice de koe op te zetten. Dit is een nog steeds veel voorkomen personage in de ontwerpen van zijn producten. Ondertussen zijn daar ook Lia het lieveheersbeestje, Dante het varken en nog vele (voornamelijk naamloze) anderen aan toegevoegd.
Na het failliet gaan van de Olivetti schrijfmachine fabriek, en de noodzaak om uit te breiden, is de productie overgegaan naar het platteland van Turijn. Veel mensen verdienen daar wat bij  met het beschilderen van de met de hand gegoten toevoegingen op alledaagse producten. Maar ook de keramieken en glazen items komen uit Italië zelf. De ontwerpafdeling is echter nooit verhuisd en zit nog in Florence; de designhoofdstad van Europa.
Toen concurrent Nadir op omvallen stond heeft Paolo zich ook daar opgeworpen als redder in nood. Ook hun items zijn nu via Paolo (nog steeds onder de naam Nadir) te koop.

Wat doet het merk Paolo Chiari nu?

Beide merken zijn nog steeds bezig met uitbreiding van hun producten en voegen steeds weer nieuw assortiment toe. U vind er onder andere keukenrolhouders, voorraadpotten en andere bruikbare producten voor keuken en badkamer
Peper en zout setje versierd met polystone varken - Paolo Chiari